voor professionals

Iedereen die werkt met kinderen, loopt wel eens rond met vragen over de ouders.

Wat kan je van kan ouder vragen?
Hoe komt de ouder dan in beweging?
Hoe zorg je dat de ouder geen tweede behandelaar wordt?
Soms lijkt het alsof de ouder verandering van het kind in de weg staat…
Als je leuke resultaten hebt in het contact met een kind en je ziet verbetering optreden, hoe zorg je dan dat dit ook thuis of op school merkbaar gaat worden of blijven?

vragen van ouders

In het werken met kinderen is niet altijd ruimte om ook aandacht te besteden aan de ouders. Toch heeft de ouder bij halen en brengen vaak vragen aan de leerkracht of therapeut. Hoe ga je hiermee om? Dergelijke vragen komen aan bod in individuele coaching of supervisie. Ook is coaching in groepsverband is mogelijk, bijvoorbeeld tijdens een teamdag. Dan zal ook ingegaan worden op de levenslange verantwoordelijkheid die ouders voelen voor hun kinderen, en welke aspecten in hun leven ondersteunend zijn voor hun gezin, aspecten die als een buffer werken.

driedaagse module

In een uitgebreidere drie-daagse module ouderschapskunde die gegeven wordt in samenwerking met Schiphorst & partners, is er aandacht achtergronden van ouderschap, de valkuilen en de kansen van begeleiding en worden vaardigheden geoefend. Hierover vind je meer informatie op www.ouderschapskunde.nl en op de website van de oudervereniging Balans. Je kunt ook een e-mail sturen naar saskiaboterenbrood@dewijdseblik.nl